Vessla elscooter

Vessla elscooter

Miljömedvetenhet är en trend som jag hoppas aldrig går över. Det är alltid inne att ta hand om sig själv och världen omkring en. Själv bidrar jag till en bättre miljö genom att köra elscooter. Jag har investerat i en Vessla, det är en mycket trendig, mycket snygg och mycket miljövänlig liten scooter. Vanliga scootrar eller mopeder är riktiga miljöbovar, de spyr ut avgaser som bidrar till växthuseffekten, och även skadliga partiklar i mängder. Dessa partiklar förpestar vår luft och gör skada när de kommer in i våra kroppar. Så småningom kommer alla fordon drivas av el så varför inte föregå med gott exempel och gå längst fram i denna utveckling. Jag hoppas att jag genom mitt val kan inspirera i alla fall någon att skaffa en elmoped eller en elbil. Jag tror mycket på kraften i att föregå med gott exempel. Man inspireras av andra människor, både medvetet och omedvetet. Genom att tala om för mina vänner och även mina läsare här på sidan så tror och hoppas jag på att jag kan hjälpa till att göra en förändring till det bättre.

Vessla är ett svenskt företag som jag tror kommer bli mycket framgångsrikt. De ligger helt rätt i tiden med att satsa på miljövänliga transporter för en trendkänslig ung marknad. Allt fler väljer bort kött, väljer bort den där thailandsresan, väljer bort att skaffa bil. För många är miljötänk och hälsomedvetenhet en ny typ av livsstil. Folk köper ekologiskt och närproducerat som aldrig förr. Att välja produkter som är bättre för dig och människorna runt omkring dig är något som ger glädje och mening och man är beredd att betala det där lilla extra det kan kosta. Vad det gäller tekniska prylar blir det ju också oftast billigare ju fler som köper dem. När marknaden är stor så finns möjligheter för företagen att satsa på forskning och utveckling som gör att produkterna kan börja massproduceras. Det betyder att om du och jag exempelvis köper en elmoped eller elcykel idag så kommer folk som har det sämre ställt än oss att ha råd att köpa samma sak om några år.

Förutom att jag får en kick av att jag känner mig som en klimathjälte så måste jag erkänna att jag även känner mig grymt cool när jag susar fram på min trendsättande scooter. Vesslas design är helt rätt. Den har både den karaktäristiska formen av en gammaldags italiensk scooter med stil samtidigt som den ser futuristisk ut. Jag tror det är få som tror att de ser en bensindriven moped när de tittar på den. När man ser detta fordon så förstår man att det är något utöver det vanliga. Strålkastarna är gigantiskt stora i förhållande till resten av mopeden, det har lite samma effekt som att sätta på sig ett par stora solglasögon, det ger attityd helt enkelt. Min elscooter kräver precis som jag uppmärksamhet när den tar sig fram. Om folk inte hade tittat så hade den inte gjort sitt jobb. Man vill ju synas och man vill göra det med stil.

Mer läsning

 

Om Vessla

Test av Elscooter