Skapa din egen stil

Skapa din egen stil

Idag är det mer ok än någonsin att vara annorlunda och sticka ut. Faktum är att det uppmuntras att vara annorlunda och avvika från mängden. Att vara speciell är något som många ser som något oerhört positivt. Själv har jag alltid förordat att man ska köra sitt eget race och försöka differentiera sig från den stora massan. När jag var liten var situationen däremot något annorlunda. Att sticka ut allt för mycket jämfört med alla andra var något som lätt kunde leda till negativa konsekvenser. Visst är det väl så att barn även idag mobbas om de ser ut eller beter sig på sätt som kan uppfattas som annorlunda. Däremot tror jag att det på många områden är mycket högre i tak idag än det var femton eller tjugo år tillbaka i tiden.

Våga stå ut oavsett reaktionen

Oavsett om man riskerar att pekas ut som avvikande eller ej så tycker jag att man hela tiden borde tänka på att stå ut lite från mängden. Att öva på att inte bry sig om vad alla tycker är något som kan göra oss starka och härdade i vardagen. Att ha på sig kläder som inte är som alla andras gör att man kan få blickar. Dessa blickar kan vara både av godo och av ondo. Om människor tittar på dig på ett negativt sätt så är det bra övning för att stå på sig. Gå med huvudet högt av stolthet om du känner att du klär dig precis som du vill, även om andra inte verkar gilla din stil. När man väl börjar gilla sig själv och hur man klär sig så är min erfarenhet att de flesta andra tycker likadant. Genom att tro på sig själv så känner man att andra också tycker att man klär sig bra. När jag går på stan och känner att jag är grym så upplever jag att jag får många positiva blickar och leenden. Det finns något slags magisk kraft i att få denna slags outtalade bekräftelse från andra. Genom att få blickar på stan så blir min dag lite bättre och jag kan bli på oerhört gått humör.

Hur man kan öva på att sticka ut

Att avvika från samhällets normer kan vara läskigt. Jag säger inte heller att man behöver sticka ut på några större sätt. Jag avråder också från att sticka ut på sätt som kan kränka eller göra folk ledsna.

Att sticka ut genom att ha sin alldeles egna stil är något som jag ser som enbart positivt. Vad kan vara fel i att ge lite variation i vardagen för dig själv och alla som råkar se dig?

För den som tycker det är lite läskigt att ha sin egen stil så kan det vara bra att börja i små steg så att förvandlingen inte känns alldeles övermäktigt. Ett tips jag kan ge är att man börjar med någon mindre accessoar för att sedan jobba sig uppåt till större klädesplagg.

Huvudbonad

Att börja bära en hatt eller annan huvudbonad kan vara ett bra första steg för att öva på att bli en person med sin egna unika stil. Det finns mängder av olika hattar man kan prova. Viktigt är så klart att man väljer något man trivs i. Lika viktigt är att man känner att stilen blir ens egen. Om man ändrar stil för att göra andra till lags så kommer man förmodligen aldrig känna sig riktigt bekväm med den.

Personligen gillar jag färgglada kepsar eller hattar. Genom att välja en huvudbonad med starkt färg så visar man tydligt att man inte skäms för sin stil. Att gå på linjen hatt men samtidigt fega ut och välja en svart eller grå modell kan bli fel.

Smycken

Ett annat sätt att få uppmärksamhet på är att ha på sig mängder av smycken. Och då menar jag verkligen mängder. Om man går på stan och tittar på folk så upptäcker man att en stor andel av människorna har någon form av smycken på sig. Ett smycke kan vara en accessoar som förstärker en stil. Genom att krydda stilen med smycken så kan helhetsbilden av en outfit bli ännu mer smickrande.

Personligen gillar jag att ha flera separata armband och halsband på mig på en och samma gång. Man kan tro att de enskilda armbanden eller halsbanden knappt syns om man har flera på sig samtidigt. Faktum är att det blir tvärtom. Genom att ha flera smycken på sig samtidigt så dras blicken till just detta område. Genom att dra uppmärksamhet till hals eller armar finns mer tid för åskådaren att uppskatta de enskilda smyckena.

Smink

Slutligen är smink ett väldigt bra sätt att differentiera sig på. En fantastisk sak med just smink är också att man slipper köpa nya kläder. Genom att ha en baslåda med olika sorters smink så kan man förändra sitt utseende på fantastiskt många sätt. För att förändra så mycket rent klädmässigt krävs ofta ganska mycket pengar.

Både killar och tjejer kan använda smink för att förändra och förstärka. För några år sedan kändes det som man kunde dömas som helt straight kille om man gick runt med smink. Idag känner jag inte att det är så längre. Oavsett sexuell läggning så är det naturligt för både killar och tjejer att använda smink för att se lite bättre eller mer spännande ut.