Mandelolja

Mandelolja

Jag tycket det är mycket viktigt att ta hand om sig själv, både yttre aspekter som träning och även inre som att äta nyttigt. Jag är även noga med att ta hand om min hud och mitt hår. Jag har testat många olika dyra och avancerade produkter genom åren men har kommit fram till att det är de rena mera naturliga produkterna som ofta ger bäst resultat, man behöver helt enkelt inte betala en massa extra pengar för olika onaturliga tillsatser eller trendiga varumärken. Dessutom minskar i min mening risken för att bli överkänslig mot hudprodukter om man väljer artiklar med så lite onaturliga tillsatser som möjligt. Jag har testat ett antal naturliga oljor och har kommit fram till att mandelolja är det bästa alternativet för mig, även om till exempel jojobaolja har liknande egenskaper, men upplever att den förstämda funkar bäst på min hudtyp.

Huden

Det magiska med mandelolja är att den liknar hudens egna talg i sin uppbyggnad, det gör att risken att huden skulle försöka ”stöta bort” eller få en överkänslig reaktion är liten. Jag själv som har känslig hud, har sedan tonåren haft problem med finnar, när jag behandlat dessa med starka mediciner och preparat så upplever jag att min hud blivit känsligare för rengöringsmedel och tvål samtidigt som den blivit lätt att torka ut. Mandelolja är ett bra sätt att återfukta huden på och jag använder den även för att tvätta huden, istället för tvål helt enkelt. Mandelolja fungerar även till hela kroppen, jag brukar smörja in mig då och då, kanske en gång i veckan, inte lika ofta som i ansiktet. Några droppar räcker egentligen till hela kroppen men man kan ta mer också, det är bara välgörande, oljan absorberas i huden ganska snabbt och är den torr så kan den suga åt sig mycket innan den är mättad.

Håret

harolja

Mandelolja går även utmärkt att ha i håret. Det är inte bara för långhåriga utan korthåriga killar som jag själv kan även få en boost av lite mer välmående och glansigt hår. Själv använder jag det som stylingprodukt innan jag går ut, det hjälper mig att forma håret på ett bra sätt. Har även upptäckt att mandelolja är sjukt bra för att lugna en irriterad hårbotten. Jag har som sagt haft problem med min hud, både akne och även torr hy, och så även i hårbotten. Så samtidigt som jag behandlar håret så får jag lite olja som ett skyddande lager över min hårbotten, har märkt att detta är mycket välgörande. Känns som jag blivit av med problem med kliande hårbotten och mjäll, awesome! Tycker också att håret växer lite snabbare, har även hört att det är ett bra sätt att motverka håravfall så nu slipper jag drömma mardrömmar om att bli flintskallig innan 30…