Solglasögon

Solglasögon

glassesJag älskar solglasögon. För mig är det säsong för solglasögon egentligen hela våren och sommaren och en bra bit in på hösten. Jag gillar att ha minst två par med mig när jag är ute så att jag inte känner mig begränsad i mitt val. Oftast är det en med lite ljusare glas och ett alternativ för starkare sol som gäller. Även om jag främst använder brillorna som en accessoar till resten av mina kläder så väljer ska de ju även fungera rent praktiskt också, och skydda ögonen mot störande och skadligt ljus. Självklart ska de alltid vara CE-märkta och skydda mot UV-strålning. Välj alltid form på solglasögonen baserat på din egen ansiktsform. Har du ett runt ansikte, så välj absolut inte rundade glas utan mer rektangulära eller ovala. Har man ett långsmalt ansikte så är det bra med ganska breda glas för att få ett mer balanserat uttryck.

Har du en cool båge, välj svart eller en mörk färg, då dras ögonen mer till bågens form än om du väljare en färg som står ut. Vill du att solglasögonen verkligen ska synas, välj ett par som står i kontrast till din klädsel i övrigt, om du till exempel har kostym på dig så kan du välja ett sportigt par. Detta brukar jag själv tillämpa, jag sticker verkligen ut från mängden i mina sportiga bågar från Diesel.

Jag förordar att man köper ett par med hög kvalitet, att gå på budget är sällan en hit. Se dina solglasögon som en investering, du kan ha dem säsong efter säsong, riktiga kvalitetsglas går aldrig ur tiden, och gör de det så kommer de tillbaka igen. Tänk dock på att välja ett märke med en inte allt för framträdande logotype, jag lovar att du kommer tröttna på denna i längden. Lite mer diskreta varumärken passar också bättre till olika typer av kläder vilket gör att kombinationsmöjligheterna blir större, och man älskar ju valfrihet, eller hur.

Just för i år är rundade solglajjor väldigt inne, men jag vill även tipsa om så kallade flat tops, många kändisar som till exempel Rhinna har sets med denna typ av bågar nyligen. En spaning jag har gjort är också att sk cateyes kommer trenda, om inte i hår så blir det nästa år, kom bara ihåg var du läste det först!